cure tape, medical taping, sportpedicure assen, pedicure in de sport

Bij Pedicurepraktijk 232 in Assen kunt u terecht voor Medical taping van de voet, enkel en het onderbeen.  

Medical taping, ook wel Kinesiotaping genoemd is een behandeling waarbij met behulp van speciale tape zowel de spierfunctie als het lichaamseigen herstel worden ondersteund.  Door het aanbrengen van een elastische tape wordt in combinatie met de elasticiteit van de eigen huid een soort liftend effect van de opperhuid tot stand gebracht. Dit zorgt voor:

- pijndemping & verlichting van zwellingen

- verbetering van de spierfunctie en normalisering van de bloedcirculatie

- vergroten van de stabilitiet en beinvloeding van de bewegingsrichting

- een verbeterde afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem

De tapemethode is heel effectief bij overbelasting zoals bijvoorbeeld achillespeesklachten, pijnklachten bij een hallux valgus of een hielspoor. Of het verminderen van klachten door druk bij een interdigitale likdoorn ( likdoorn tussen de tenen) of hamertenen. 

Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller door Medical tape. Denk hierbij aan een acuut enkelletsel.   

Medical tape helpt het lichaam bij het natuurlijke herstelproces. Door de krimpwerking lift de aangebrachte tape de huidlagen en creëert vermindering van de druk tussen de huid en de spieren. Zo ontstaat een betere doorbloeding en vochtafvoer (drainage) van het weefsel. Voordeel van deze methode is dat de tape huidvriendelijk is en dagenlang kan blijven zitten. Er kan gewoon mee worden gedoucht.

Laat u informeren over de mogelijkheden.


Medical taping hielspoor pedicurepraktijk 232 Assen kinesio taping